Sunday, June 9, 2013

Berkonvokesyen akhirnya...

Alhamdulillah...Perkataan pertama selesai akhir kertas peperiksaan Mak Uda sudah pastinya. Tiba masanya Mak Uda akan berkonvokesyen esok, Isnin... 10 Jun 2013 di Pusat Dagangan Dunia Putra atau lebih sinonim dengan PWTC esok.
      Orang pertama Mak Uda ucapkan terima kasih sudah tentulah Pak Uda, suami tersayang. Pak Udalah yang bagi semangat dan galakkan walaupun melihat dari jauh Mak Uda buat kerja kursus, masa periksa dan lebih-lebih lagi masa pergi kelas dan beri kepercayaan kepada "Adik". Terpaksa jaga anak. Terima kasih, abang!

Luv U, Abang.

     Kepada anak-anak...Muhammad Amir Hazwan, Muhammad Ammar Hariz dan Muhammad Amrin Haziq, belajar lebih rajin dan berjaya daripada emak ni.

Masa kecil...

Sibuk belajar dah besar-besar semua...tambah lagi satu pulak.
 

Omak Mertua...Salmah Kassim.

     Seterusnya kepada "Omak Mertua" Mak Uda, masa mula-mula belajar 14 minggu memang emaklah dengan Pak Uda yang uruskan anak-anak. Dah besar diorang dan dah faham emaknya pergi mana. Esok Mak Uda mesti bawa diorang tengok apa yang Mak Uda dapat semasa meninggalkan mereka.

      Kepada sahabat baik dan lebih rapat sekarang... Kak Rahayu Ismail, walaupun dulu kita tidak mengenali, tetapi sebermulanya di USM tetapi kena "reject", kita mula lebih rapat dan berkongsi belajar. Suka duka semasa mendaftar dan belajar di OUM sehinggalah kita bergraduasi tidak mungkin dapat dilupakan. Memoir itu kekal dalam ingatan. Cuma kita tidak dapat bergraduasi bersama esok, terima kasih kak atas segala-galanya yang kita kongsi walaupun idea.
Rahayu Ismail


     Kepada semua yang mengenali Mak Uda, terima kasih atas jasa dan ingatan kalian. Terharu rasanya. Kepada adik-beradik, saudara-mara dan rakan sekolah serta rakan sekelas Mak Uda...tak terucap dengan kata-kata. Love U, all.

1 comment:

ibuayu said...

sayu pulak baca cerita ni...alhamdulilah selesai gak kita akhirnya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails