Monday, July 13, 2009

Pak Pandir naik flight..

Ok..alkisahnya..hebohlah satu kampung..Pak Pandir mendapat tiket kapal terbang untuk menjadi tetamu Krill, SY dan KE dlm Sinar Pagi.. , walaupun hanya kelas ekonomi..tapi bagi Pak Pandir..itu sudah cukup menggembirakanya..

Dipendekkan cerita..hari dijanji telah tiba..Pak Pandir pun sudah menunggu seawal subuh di lapangan terbang..kapal terbang sampai..PakPandir pun naiklah..masuk je kapal terbang.. Pak Pandir terus ambik tempat.

Sebelum kapal terbang berlepas..pramugari pun memeriksa penumpang supaya semua duduk ditempat masing masing dan bersedia untuk berlepas..

Sekali pramugari nampak pak pandir duduk kat kerusi bisnes klass.. setahu dia.. tak ada penumpang bisnes klass hari tu.. dengan budi bahasa pramugari tu tegur."Pak cik, pakcik tak boleh duduk kat sini.. boleh pak cik pindah duduk dibelakang..."Eh.. bagus sungguh orang kapal terbang nii pramugari.. takpalah nak..pak cik selesa dah kat sini.."

*Mana tak selesanya.. bisnes klass..mati akal pramugari tu.. semua pramugari dan pramugara (kecuali yang terlampau) datang silih ganti..sakit kepala..

Pilot yang menunggu lama nak berlepas..bengong kenapa masih belum ada isyarat kata ok dari ketua pramugari..dia pun keluar tengok..

Pramugari sorang tu cerita..pilot tu pun pi lah kat Pak Pandir."Pak cik.. boleh tengok tiket?" Pak Pandir bagilah tiket..

"Oo.. pak cik nak pi KL yer pak cik?"

"Ya nak... "

"Taapi pak cik.. kerusi depan nii pi Johor Bahru pakcik.., kerusi belakang baru pi KL!"

"Ye ke nak.. nasib baiklah anak bagitau.."

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails