Thursday, June 10, 2010

Diari Hidup Yang Sibuk..

Sihat sebelum sakit
Muda sebelum tua
Kaya sebelum miskin
Lapang sebelum sempit
Hidup sebelum mati.

Mak Uda yang sentiasa sibuk dengan diari seharian Mak Uda. Dari 'entry' 01 Jun sampailah 10 Jun ni,  penuh dengan aktiviti. Tapi insya Allah, Mak Uda ingat 5 yang di atas tu...

Jamuan Persaraan Cikgu Sallabiah dan Perpisahan Hazlin,  Norini dan Zai Ummi
27 Mei 2010.
Bestnya makan di Hotel Seri Malaysia Melaka..memang berbaloi-baloi..banyak makanan. Walaupun, orang yang diraikan bersara tak datang tapi yang berpisah tu hadir jugak..Lin, Norini dengan Zai Ummi  datang jugak majlis tu.

Program Berkhatan Beramai-ramai 2010, 5 Jun 2010.
Julung-julung kalinya sekolah Mak Uda buat majlis ni, memang seronok tapi mengendalinya memang penat.. Tak buat memang tak tahu kepenatannya.. Macam-macam karenah  nak dilayan, kalau di rumah kita sendiri lain. Kalau dicerita tak larat..tapi still seronok. Berolek besar macam kenduri kahwin.


Reunion Kawan Lama SMK Undang Rembau,  Mak Uda Tahun 1987-1991 kat sekolah tu..Seronok jumpa kawan-kawan lama, walaupun tak ramai yang datang, buat kat rumah Kirot sebab hujan..plan nak buat di Taman Tasik Seremban... tapi oklah..best jumpa Kirot, Masni(pencadang buat reunion), Ajoe, Shimah, Rozie, Yam, Emi..Seronok betul..Inilah faedah yang ada dalam Facebook, dapat jumpa kawan-kawan lama.. Sorang je lagi kawan yang Mak Uda tak jumpa di alam siber ni.. Thanks kawan-kawan yang bawa makanan, Mak Uda bawak sekotak tisu aje..kepenatan kat rumah macam kenduri jugak..adik beradik Pak Uda balik ramai-ramai sempena anak-anak saudaranya bersunat..

BBQ kat rumah pulak lepas balik dari reunion tu..panggang kambing dengan ayam..Pesta makan-makan..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails